Volimo da se mazimo

Maženje se vrti oko raspoloženja i ambijenta. Lijepo je biti u nečijim rukama u mraku uz sjajnu muziku ili uz tihe glasove sa TV-a (iako nam to odvlači pažnju) u pozadini. Lijepo je ne čuti ništa do disanja partnerke u rano jutro ili u kasnim večernjim satima.

Biti blizu nekog u krevetu također čini da se osjećamo sigurnije po pitanju veze i da imamo više povjerenja jedno u drugo.

Smatramo da smo dobri u krevetu

Naučeni smo da samopouzdanje rješava baš sve. Možemo činiti i apsolutnu grešku, ali dokle god imamo samopouzdanja, sve će ispasti u redu. Ovo možda objašnjava zašto nemamo pojma o tome šta radimo u krevetu, ali se ipak pravimo kao da znamo.

Previše se „dobiti“ na sastanku i nije tako privlačno

Neki ljudi se pretvaraju u potpuno drugu osobu kada se napiju. Neka druga osoba o Vama nauči više dok ste trijezni, prije nego što se pred njime „udesite“. Alkohol se u vezu „uvodi“ polako, ali ako će piće ili dva pomoći opuštanje i vino pridaje romantici, onda je to u redu. Samo ne treba pretjerivati.

Isuviše šminke uopšte nije privlačno

Mnogi muškarci cijene prirodan izgled sam po sebi, a kada se devojka našminka pretjerano, rezultat može biti stvarno opčinjavajući. No, jedna stvar koje se nikada ne bi trebala desiti je prekomjerna upotreba šminke: previše boja ili samo neuspješan pokušaj upotrebe određene šminkerske tehnike.

Kako vrijeme prolazi, šminka postaje kao zemlja te erodira sa promjenama vremenskih uslova. Ništa nije strašnije od bijesno razmazane šminke izjutra pošto ste proveli noć zajedno.

Sami stvaramo sebi pritisak da se oženimo

Žene govore kako osjećaju veći pritisak u pogledu emotivnog vezivanja, jer posle određenih godina ne mogu tako lako imati djecu. Mi to ne osjećamo na taj način, ali se bojimo da naš izgled i „vještina“ blijede kako postajemo stariji – nijedno nam ne ide u prilog.

Zabavno je biti jedan od momaka u društvu koji još uvek nije pronašao svoju ljubav, ali istovremeno tu je i ono „šta nije u redu sa mnom“… i treba uvidjeti da li vrijeme beskorisno protiče.

Želimo da uteknemo jutro posle veze na jednu noć

Ne treba se mamuran opuštati u krevetu. Mrgodni smo kada smo takvi, a vjerujemo i da je većina drugih takva. Ne treba nečiji krevet ukaljati time. Treba uraditi sve što je moguće da se dođe do sopstvenog kreveta što pre.

Obožavamo sport

Neke žene vole sport. Ali da li su opsednute njime kao muškarci? Čitamo o njemu svakog dana, gledamo statistike, a povremeno se zateknemo i kako pratimo sedmu ligu neke države.

I mi volimo šoping

Mnogi muškarci posle emotivnih padova odlaze u kupovinu. Nova odeća i obuća čine da imamo više samopouzdanja. A tu je i socijalni aspekat kupovine, jer smo u šopingu uglavnom sa prijateljima, stupamo u kontakt sa drugim kupcima i prodavcima.

U prošlosti se trošilo dosta novca na bivšu devojku; sada je vreme da te pare odu na nekog drugog – sebe.

Seks pod tušem je precenjen

Ko je probao od muškaraca zna koliko se trudio da održi telo u ravnoteži kako bi sve bilo kako treba. Ona „uza zid“ varijacija je čak i teža nego što zvuči. Cijela tuš kabina i njeno okruženje su  klizavi, a i sapun je svuda okolo. To je i opasno.

No, i koliko god da je kupatilo čisto, kada bolje razmislite, ko želi da ima odnos pored nečega što se zove buđ.

Prtljag se ostavlja pred vratima

Momci rado pomažu devojkama u njihovim emotivnim problemima. Ali ukoliko se teret pojavljuje isuviše rano u vezi, onda ćemo najverovatnije pobjeći. Takođe, taj isti teret je uzrok pritiska ili oštećenja koje se nanosi vezi, pa ona može biti osuđena na propast i prije nego što poleti.

Plašimo se vezivanja

Vezivanje znači da smo odlučili da je žena pored koje želimo da se skrasimo savršena i da za niko drugi više ne postoji. To znači da smo našli srodnu dušu, pored koje smo potpuno sigurni i da nema više povratka.

Ne znamo kako je kome, ali nama to izgleda prilično ozbiljno. Muškarci smatraju manje-više da je stara izreka „Djevojke sazrevaju brže od momaka“ odgovorna za to. Obavezati se znači da ste zreli, a za to je nekima od nas potrebno malo duže…

 

Komentar
loading...