Evo sa čime su se jutros probudili “Plavci” i njihov najbolji strijelac! Kinezi ne miruju, Tijanjin koji se plasirao u elitu, traži napadača. Nisu uspjeli da dovedu Nikolu Kalinića, Hrvat je bio zadovoljan ponudom od 10 miliona po sezoni, ali Fiorentina ne želi da ga proda.

Sada je ulog povećan, engleski mediji pišu da je ponuda za Chelsea zaista nepristojna, za Brazilca tim koji trenira Fabio Cannavaro nudi obeštećenje od blizu 100 miliona eura.

Bio bi to jedan od najvećih transfera u historiji, tačnije u top 5, ali čini se da će klub iz Londona odbiti prijedlog Kineza, iako Costa nije mlad igrač. Međutim, bez njega, stvari bi bile mnogo drugačije, Chelsea nudi novi ugovor Costi, oko 200 000 funti nedjeljno, tačnije oko 11,5 miliona eura po sezoni. Nije novinarska greška, niti Djed-Mrazovo čudo, iako ima bradu! HARDENOVA NOĆ IZ SNOVA, više OVDJE

Na koliko bi Brazilac mogao da računa u Kini? Prema nekim informacijama, ponuda je oko 2 miliona funti mjesečno, odnosno 25 godišnje. Drugim riječima Košta bi godišnje zarađivao oko 30 miliona evra što je ipak manje u odnosu na Carlosa Teveza.

Brazilac ima 28 godina, ugovor do 2019. želio je da se vrati u Atletico, ali poslije dolaska Antonija Contea sve se promijenilo. Sada bi mogao da produži postojeći ugovor na još par sezona, pa i pored ogromnog novca, sigurno da ne razmišlja o odlasku u Kinu.

ZNATE LI KOLIKO CARLOS TEVEZ ZARADI SVAKU SEKUNDU OVE GODINE? VIŠE OVDJE

Komentar
loading...