U okviru osmine finala ATP turnira u Beču bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur igrao je susret protiv hrvatskog tenisera Ive Karlovića, a nakon dramatičnog trećeg seta Damir je izgubio meč rezultatom 7:6 (treći set) i 2-1 u setovima… (6:7, 6:4, 6:7).

Damir Džumhur je odlično odigrao i prvi set, ali je u tie breaku ispustio prednost iako je imao set loptu. Karlović je taj prvi set uzeo u svoju korist rezultatom 8-6.

Međutim, drugi set je u potpunosti pripao Damiru, koji je uzeo break kod rezultata 2-2 i zadržao prednost do kraja seta.

Damir Džumhur je treći set odigrao nevjerovatno ambiciozno i ofanzivno. Karlović nije imao nikakve šanse. Damir je napravio dva breaka i potopio hrvatskog tenisera! Jedan break Karlović je uspio vratiti kod rezultata 5-2, a drugi već kod rezultata 5-4 i potpuno se vratiti u meč. Hrvatski teniser poveo je rezultatom 6-5, Damir je izjednačio, te meč odveo u neizvjesni tie break. Tamo je sabraniji bio Karlović i ostvario pobjedu.

Podsjetimo, Damir Džumhur je u šesnaestini finala ovog turnira izbacio španskog tenisera Almagra rezultatom 2-1 po setovima, što je u međusobnim omjeru bila već druga pobjeda najboljeg bosanskohercegovačkog tenisera.

Komentar
loading...