Preživjelom golmanu Chapecoensea Netu, koji se po buđenju iz kome ničega nije sjećao, doktori su saopćili vijesti o stravičnoj avionskoj nesreći.

– Jesmo li osvojili takmičenje? Kako je prošla utakmica protiv Atletica? – bile su prve riječi brazilskog golmana nakon što se probudio u bolnici ne znajući da je preživio pad aviona i da su mu saigrači poginuli.

Neto je je mislio da se povrijedio na utakmici, a doktori mu nisu htjeli odmah reći istinu pa su to prešutili u strahu da bi mu se stanje moglo pogoršati. No Neto je postao sumnjičav nakon što je vidio da povrede koje ima teško mogu biti od nečega na utakmici. Osoblje bolnice nije imalo izbora.

– Morali smo to napraviti. Nismo više mogli čekati. Posljednjih sati primijetio je povrede na rukama i nogama kakve nije mogao dobiti na utakmici. Pričali smo s njegovim ocem i on nam je rekao da je pravo vrijeme da Helio sazna istinu – rekao je doktor Carlos Mendonca iz RioNegro bolnice u Medellinu te dodao:

– Napravili smo to u dogovoru s psihologom i njegovim ocem. Kad je saznao da su mu saigrači poginuli, bio je jako emotivan. Užasno ga je to pogodilo, ali jak je on, piše Faktor. CHAPECOENSE IMA NOVI DODATAK NA SVOM GRBU I IMAT ĆE GA VJEČNO, više OVDJE

Neto je jedan od trojice igrača koji su preživjeli pad aviona u Kolumbiji u kojoj je poginula gotovo cijela ekipa i stručni štab Chapea.

Preživjeli su i Alan Ruschel i Jackson Follman, a Neto je noć prije kobnog dana sanjao da se ruši avion, to je rekao svojoj ženi i dodao kako ne želi ići.

Na mjestu nesreće, među razbacanim stvarima u blizini olupine, pronašli su Bibliju, a na unutrašnjoj strani bilo je utisnuto ime Helija Neta.

– Helio je veliki vjernik. Kad ide na putovanja uvijek prvo spremi Bibliju. Hvala što ste mi ovo dali – rekla je Simone novinaru koji joj je predao suprugovu Bibliju, piše Primus.

“NEKA MI SE PJANIĆ VIŠE NE OBRAĆA!” Više OVDJE

Komentar
loading...