U Barcelonu stiže sjajni vezista, kako će se to odraziti na pregovore sa Liverpoolom?

Poslije Paulinha, stiže “afrički Xavi”. Kako se i pretpostavljalo, Barcelona je uspjela da završi posao oko Michel Serija, sjajnog veziste Nice koji će se u narednih nekoliko dana preseliti na “Kamp Nou”.

On ima klauzulu od 40 miliona evra, Katalonci će platiti nešto manju sumu sa bonusima, ali je Nica pristala da proda svoj “mozak” na sredini. Reprezentativac Obale Slonovače ima 26 godina, dosta iskustva, sam Xavi ga je L'Ekipu apostrofirao kao igrača koji je zaista sličan njemu.

Da li ovo znači da Coutinho otpada?

Ne, ali sada će Barcelona ipak imati rezervnu varijantu, čini se da je dovođenje Dembelea prioritet u ovom trenutku.

Što se Brazilca iz Liverpoola tiče, Katalonci se nadaju da će on nastaviti presing na klub da ga pusti, oni su ponudili 130 miliona evra, ali kako smo pisali, kada vidite ponudu, to je u stvarnosti mnogo manji novac. Priča se da Barcelona priprema novu, ali i da Redsi neće odustati, 150 miliona i to bez ikakvih nemogućih bonusa i zamki. To je njihova cijena i pitanje je hoće li Katalonci na to pristati.

Sa druge strane, analize katalonskih medija pokazuju da su Seri i Coutinho kompatibilni, da bi Brazilac bio zamjena za Iniestu, a dolazak Serija vjerovatno znači da će Andre Gomeš do kraja avgusta napustiti Barcelonu. Njega žele Juventus i nekoliko engleskih klubova, ali i Liverpool, pa ćemo vidjeti može li da bude dio paketa za Coutinha, što je Klopp pominjao čelnicima kao opciju.

Ima još vremena za Coutinhov transfer, ali zadnja šansa neće biti posljednji dani prelaznog roka, već sljedeći petak kada će biti izvlačenje grupa za Ligu šampiona u Nionu…

BRUTALNA ASISTENCIJA PJANIĆA, KOMENTATOR ARENE ODUŠEVLJEN, više klikom ispod

OVDJE

Komentar
loading...