Španski “El Pais” je danas otkrio neke detalje ljetnje sage oko Neymara.

Naime, PSG želi da ga se riješi i to više nije tajna. Leonardo smatra da bi njegovim odlaskom, u centar projekta bio postavljen Mbappe kome bi bila ponuđena ogromna plata, da produži ugovor koji ističe 2022.

Parižani su se nadali da bi Real mogao da odvede Brazilca, ali nije bilo odgovora, jednostavno Zidan ga ne želi u timu, a i Neymar hoće da se vrati u Barcu.

To je oslabilo pregovaračku poziciju francuskog šampiona, sada im je jasno da maksimalno mogu da uzmu od 180 do 200 miliona za “Neya” i to u slučaju da prihvate nekog igrača u zamjenu.

Inače, PSG je probao da ubijedi Grizmana da se preseli u Pariz, odnosno da odbije Barcelonu, kojoj bi onda mnogo lakše prodao Neymara, ali ih je zahtjev igrača Atletika šokirao.

Naime, Francuz je tražio 35 miliona evra po sezoni, “El Pais” piše da je to praktično bio način da im kaže da nije zainteresovan.

U ovom trenutku, PSG bi odmah prihvatio 100 miliona evra i Coutinha za Neymara, ali Barcelona nema novac.

Najrealnija varijanta bi bila da se uz Coutinha, u Pariz preseli i Rakitić, međutim Valverde ne želi da ga se odrekne, a i Hrvat neće iz Katalonije.

Na drugoj strani, Leonardo nije oduševljen mogućnošću da dobije u paketu Dembelea, sa kojim je Tuchel radio u Dortmundu.

Talentovani napadač ima problem sa ponašanjem, ali i povredama, u Parizu vjeruju da je njegova cijena nerealna u odnosu na ono što je pokazao u posljednje dvije sezone.

Dakle, tri su solucije, da PSG spusti cijenu i proda Neymara za 150 miliona evra, plus bonuse, bez igrača u ponudi, da uzmu novac i Coutinha, ili da na kraju Coutinho i Dembele budu dio trejda u koji ne bi bio uključen novac.