Bosna i Hercegovina rađa rukometne talente, koji već igraju u inostranim klubovima, postižu sjajne rezultate, a i dalje im je jedina želja da obuku dres reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Pisali smo već o rukometnoj bh. nadi Amaru Hrustanoviću, pa smo odlučili još jednom kontaktirati momka koji karijeru gradi u Njemačkoj.

Trenutno nastupa za njemački Immenstadt, a kaže da je prezadovoljan svojim igrama..

“Prezadovoljan sam svojom spremom i svojim učinkom, također i trener je zadovoljan. U svakoj utakmici dajem sve od sebe i to se vidi, u jako kratkom vremenu postao sam miljenik publike, što je za mene jako dobro priznanje. Nismo baš najbolje otvorili sezonu, ali to je samo početak, najbolje tek dolazi…”, kaže Amar, te nastavlja:

hrustanovic3

“Što se tiče moje forme konkretno radim na tome svaki dan iskoristim maksimalno od treninga, ali mimo toga jako je bitno da se nađe vremena za kvalitetan san i kvalitetnu prehranu. Jako sam se dobro uklopio sa igračima, prihvatili su me dobro što je daleko od kuće, daleko od  doma, svojih ljudi, jako bitno.”

Hrustanovića smo pitali da li ima ponuda i ka čemu teži dalje u rukometnoj karijeri..

“Istina je da imam par ponuda za veću ligu i u veće klubove, ali otom potom. Sada se fokusiram samo na ovaj klub i ovu sezonu. Želim da je privedem najbolje što mogu, naravno bez povreda.” – završava razgovor za sop.ba Amar Hrustanović.

Sop.ba /Edin Ridžal

Komentar
loading...