Brojni mediji u Hrvatskoj posvetili su pažnju utakmici Evrolige između Crvene zvezde i CSKA, ali ne baš zbog dešavanja na terenu, već zbog jednog detalja na tribinama.

Košarkaši Crvene zvezde mts zadivili su Evropu pobjedom nad aktuelnim šampionom Starog kontinenta, ekipom CSKA (78:67), pred dvadesetak hiljada svojih navijača u ”Kombank Areni”.

Utisci sa ovog spektakularnog meča se još uvijek sležu, dugo će se pamtiti ova Zvezdina pobjeda, ali u hrvatskim medijima se najveća pažnja sa ove utakmice pridaje jednom obilježju koje su navijači Crvene zvezde okačili na tribinama tokom meča.

U pitanju je srpska zastava na kojoj je ćirilicom bilo ispisano ”Vukovar”, što u Hrvatskoj ocjenjuju kao veliku provokaciju.

”Nova provokacija iz Beograda: Delije na zastavi Srbije na ćirilici napisali Vukovar”, naslov je teksta na portalu ”Večernjeg lista”, uz opasku da je ”prije dvije nedjelje na utakmici u Srbiji zapaljena zastava Republike Hrvatske”. USAIN BOLT JE VEĆ U 2017. GODINI! VIŠE OVDJE

Portal ”Index” prenosi da je ”kao i u svakoj domaćoj utakmici, Zvezda imala fanatičnu podršku svojih navijača, ali je zaista dobru atmosferu šovinističkim ispadom pokvarila jedna grupa pristalica crveno-belih”.

S tim u vezi, pomenuti portal ističe i sljedeće: ”Kako doznajemo, navijači koji su okačili tu zastavu, nisu simpatizeri Zvezde iz Vukovara, već Delije iz Beograda”.

Portal 24sata.hr ide i korak dalje i traži da se Zvezda kazni zbog ovoga, ali čini se da taj zahtev upućuju na pogrešnu adresu.

”Gospodo, kaznite ih! Delije su okačile ‘Vukovar’ na ćirilici”, piše u naslovu, a u zaključku se postavlja pitanje ”hoće li FIBA i ovoga puta zažmuriti”, iako se radi o takmičenju koje organizuje EKA.

KO JE BOSANAC KOJI JE DEBITOVAO ZA BIVŠEG PRVAKA EVROPE, više OVDJE

Komentar
loading...