Brojni mediji u Hrvatskoj posvetili su pažnju utakmici Evrolige između Crvene zvezde i CSKA, ali ne baš zbog dešavanja na terenu, već zbog jednog detalja na tribinama.

Košarkaši Crvene zvezde mts zadivili su Evropu pobjedom nad aktuelnim šampionom Starog kontinenta, ekipom CSKA (78:67), pred dvadesetak hiljada svojih navijača u ”Kombank Areni”.

Utisci sa ovog spektakularnog meča se još uvijek sležu, dugo će se pamtiti ova Zvezdina pobjeda, ali u hrvatskim medijima se najveća pažnja sa ove utakmice pridaje jednom obilježju koje su navijači Crvene zvezde okačili na tribinama tokom meča.

U pitanju je srpska zastava na kojoj je ćirilicom bilo ispisano ”Vukovar”, što u Hrvatskoj ocjenjuju kao veliku provokaciju.

”Nova provokacija iz Beograda: Delije na zastavi Srbije na ćirilici napisali Vukovar”, naslov je teksta na portalu ”Večernjeg lista”, uz opasku da je ”prije dvije nedjelje na utakmici u Srbiji zapaljena zastava Republike Hrvatske”. USAIN BOLT JE VEĆ U 2017. GODINI! VIŠE OVDJE

Portal ”Index” prenosi da je ”kao i u svakoj domaćoj utakmici, Zvezda imala fanatičnu podršku svojih navijača, ali je zaista dobru atmosferu šovinističkim ispadom pokvarila jedna grupa pristalica crveno-belih”.

S tim u vezi, pomenuti portal ističe i sljedeće: ”Kako doznajemo, navijači koji su okačili tu zastavu, nisu simpatizeri Zvezde iz Vukovara, već Delije iz Beograda”.

Portal 24sata.hr ide i korak dalje i traži da se Zvezda kazni zbog ovoga, ali čini se da taj zahtev upućuju na pogrešnu adresu.

”Gospodo, kaznite ih! Delije su okačile ‘Vukovar’ na ćirilici”, piše u naslovu, a u zaključku se postavlja pitanje ”hoće li FIBA i ovoga puta zažmuriti”, iako se radi o takmičenju koje organizuje EKA.

KO JE BOSANAC KOJI JE DEBITOVAO ZA BIVŠEG PRVAKA EVROPE, više OVDJE

Komentar
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkedin
loading...