Organizatori 25. Svjetskog prvenstva u Francuskoj objavili su da je budžet turnira 30 miliona eura, prenosi balkan-handball.com.

Osam francuskih gradova ugostiće 24 najbolje reprezentacije svijeta među kojima i tri sa ovih prostora, selekcije Hrvatske, Slovenije i Makedonije. Čak 500.000 ulaznica je pušteno u prodaju, nema sumnje da će pasti rekord u gledanosti Svjetskog prvenstva, a također i rekord u broju gledalaca na jednom meču, s obzirom da će Francuzi mečeve nokaut faze – osminu finala i četvrtfinale igrati na stadionu u Lilu, koji će za tu svrhu imati kapacitet od 27.500 mesta.

OVDJE čitajte – DŽEKO OTKRIO KO JE NAJBOLJI FUDBALER SA KOJIM JE IGRAO U KARIJERI! Od karata i smeštaja, Francuzi su projektovali zaradu od 18.000.000. Osam miliona evra u budžetu dolazi od države i lokalnih vlada, od partnera i promocija sponzora dva miliona, dok IHF i sama Federacija učestvuju sa istom cifrom.

Sve u svemu, impresivna cifra, kao i podatak da je u Francuskoj s kraja 2016. godine bilo registrovano čak 520.000 rukometaša i rukometašica. Krilatica da „ništa dobro ne uspeva kao uspjeh“, najbolje se vidi na primeru ekspanzije francuskog rukometa. SPREMA SE NEVJEROVATAN TRANSFER ALENA HALILOVIĆA, više OVDJE

Komentar
loading...