Organizatori 25. Svjetskog prvenstva u Francuskoj objavili su da je budžet turnira 30 miliona eura, prenosi balkan-handball.com.

Osam francuskih gradova ugostiće 24 najbolje reprezentacije svijeta među kojima i tri sa ovih prostora, selekcije Hrvatske, Slovenije i Makedonije. Čak 500.000 ulaznica je pušteno u prodaju, nema sumnje da će pasti rekord u gledanosti Svjetskog prvenstva, a također i rekord u broju gledalaca na jednom meču, s obzirom da će Francuzi mečeve nokaut faze – osminu finala i četvrtfinale igrati na stadionu u Lilu, koji će za tu svrhu imati kapacitet od 27.500 mesta.

OVDJE čitajte – DŽEKO OTKRIO KO JE NAJBOLJI FUDBALER SA KOJIM JE IGRAO U KARIJERI! Od karata i smeštaja, Francuzi su projektovali zaradu od 18.000.000. Osam miliona evra u budžetu dolazi od države i lokalnih vlada, od partnera i promocija sponzora dva miliona, dok IHF i sama Federacija učestvuju sa istom cifrom.

Sve u svemu, impresivna cifra, kao i podatak da je u Francuskoj s kraja 2016. godine bilo registrovano čak 520.000 rukometaša i rukometašica. Krilatica da „ništa dobro ne uspeva kao uspjeh“, najbolje se vidi na primeru ekspanzije francuskog rukometa. SPREMA SE NEVJEROVATAN TRANSFER ALENA HALILOVIĆA, više OVDJE

Komentar
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkedin
loading...