Svakako je još uvijek rano govoriti o budućem osvajaču elitnog takmičenja, ali sijaset kladionica je već iznijela svoje liste i kvote za narednog vladara Starog kontinenta.

Branilac titule, Liverpool zauzima treće mjesto po šansama da ponovo čudo Real Madrida i postane drugi klub u Evropi koji je uspio da odbrani titulu Lige šampiona. Takoreći to treće mjesto dijele upravo sa Madriđanima koji su imali sezonu za zaborav, ali prva puna sezona po povratku Zidana uz sijaset kvalitetnih pojačanja garantuje uspješnu sezonu najtrofejnijeg tima u Evropi.

Prvo mjesto po “bukmejkerima” zauzima Manchester City!

“Građani” su prošle sezone zaustavljeni od strane Totenhema u četvrtfinalu, iako su pobijedili u revanš utakmici na svom “Etihadu”.

Kao glavne vrline Pepovog tima se navode šampionski duh i dugogodišnje igranje sa maltene istim igračima. Sada su jači za Rodrija, koji je po mnogima odlična zamjena za iskusnog Fernandinha. Odbrana se gradila tokom prošlih sezona, ovaj tim je neprikosnoven u Engleskoj.

Odmah iz njih je Barselona. Računa se na izvjesni dolazak Grizmana, možda i Neymara. Katalonci su u nevjerovatnom dvomeču zaustavljeni od strane “Redsa” prošle sezone koja se završila sa “samo” jednim osvojenim trofejom. Zadnji trofej LŠ su osvojili u sezoni 2014/15 kada su upravo sa MSN-om napred pokorili Juventus.

I tu dolazimo do “Stare dame” koja zaokružuje top pet listu favorita. Djeluje da je po pitanju evropskih velikana upravo Juventus napravio najdublje rezove. Otišao je Alegri došao je Sari, Ronaldo se privikao poslije prve sezone, bilo je aktivno na ljetnoj pijaci, očekuje se da dolazak De Ligta bude poslastica na kraju. Vidjećemo koliko ovaj tim može dogurati u za njih “maleroznom” takmičenju.

To su Top 5 favorita po kladionicama, da li dijelite isto mišljenje? Upisuje li se City u knjigu velikana konačno?