Rat je zaista mnogo poremetio našu državu, ali neka ta ružna riječ ostane samo na početku teksta…

Bosna i Hercegovina, na svu sreću, ima mnogo bh. talenata “rasutih” po čitavom svijetu, pa tako i u Sjedinjenim Američkim Državama… Poznato je već da je kroz fudbalske škole u St. Louisu krenuo graditi karijeru naš bh. napadač Vedad Ibišević, koji je postao jedan od najboljih napadača Bundeslige. Također je poznato da je Adis Baggio Hušidić u skorije vrijeme na klupu LA Galaxyja poslao jednog Stevena Gerrarda…

Mogli bismo pisati o Vedi i Adisu zaista dugo, ali sada je tema mladi 18-godišnjak koji uspješno igra fudbal u Americi i kojem je želja da nekada obuće dres mlade, ili A selekcije Bosne i Hercegovine.

Njegovo ime dobro zapamtite, jer bi mogao postati nasljednikom našeg Vedada Ibiševića. Zove se Dževad Hamzić, ima 18 godina, a fudbalom se počeo baviti još od osme godine, kada je nastupao za klub koji je osnovao njegov otac, inače nekadašnji fudbaler, a klub se zvao Mladost.

Talenat se brzo prepoznao, pa sada Hamzić nastupa za St. Louis Scott Gallagher Elite U18, a također nastupa za NK BiH (to je mali klub gdje je i Vedad Ibišević igrao prije dok  je bio njegovih godina)

“Vedo i sada ponekad dođe da posjeti stare jarane”, počeo je razgovor za naš portal Dževad Hamzić.

Rođen je 25.08.1998 godine, a kaže da mu je najveća želja da ga pozove reprezentacija Bosne i Hercegovine, da pronađe “nešto” u njemu..

“Želja mi je da me pozove reprezentacija za moju generaciju, da vide ima li potencijala u meni. Želja mi je da nosim grb svoje prave države.”, kaže Hamzić.

Dževad Hamzić je rasan strijelac i jedan od najboljih igrača u svom okruženju. Postigao je 44 pogotka u minulom sezoni, ali je relativno skroman..

“Postigao sam zaista mnogo golova, ali nisam jedini zaslužan za njih. Moji saigrači mi mnogo pomažu u tome. Prvi smo bili, ja sam prezadovoljan ekipom i okruženjem, jer su oni meni pomogli da budem najbolji strijelac i pojedinac,” ističe Hamzić.

Za dvije sedmice počinje sezona sa klubom, nadamo se da će Dževad Hamzić nastaviti tresti protivničke mreže, nadamo se da će ljudi u našem savezu otvoriti oči i ne propustiti novog Vedada Ibiševića, a najviše se nadamo da će mladi Dževad Hamzić zaista krenuti putem svog sunarodnjaka i čovjeka koji je počeo baš ovdje gdje je sada Hamzić.

Izvor: sop.ba / Razgovarao: Edin Ridžal

Komentar
loading...