Maloprodajne cijene cigareta u BiH od danas će biti veće u prosjeku za 20 do 30 feninga po kutiji, u zavisnosti od vrste i proizvođača, saopšteno je iz Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ UIO.

Nove maloprodajne cijene cigareta u skladu su s odlukom o utvrđivanju posebne i minimalne akcize na cigarete i iznos akcize na duvan za pušenje za 2017. godinu, koju je usvojio Upravni odbor UIO.

Odluka predstavlja nastavak harmonizacije akcizne politike u BiH sa politikom akciza na cigarete u EU, navodi se u saopštenju.

Poreski obveznici i druga lica koja se bave prometom cigareta i duvana dužni su da popišu zalihe 1. januara i popisne liste dostave nadležnom regionalnom centru UIO do 7. januara.

Obavezno je popisivanje i dostavljanje UIO popisnih listi i za zalihe starih akciznih markica koje još nisu iskorištene.

Na zatečene zalihe mora se obračunati razlika akcize u skladu sa odlukom o utvrđivanju posebne i minimalne akcize na cigarete i iznos akcize na duvan za pušenje za 2017. godinu, koja se mora na jedinstveni račun UIO uplatiti do 17. januara.

Komentar
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkedin
loading...