Najvatreniji navijači reprezentacije BiH, popularni BH Fanaticosi, oglasili su se saopćenjem za javnost, koje vam prenosimo u cjelosti:

“Moramo iznijeti naš stav povodom obraćanja odgovornih ljudi iz GRČKOG SAVEZA javnosti nakon ružnih i monstrumskih scena koje su se desile na utakmici Grčka – BiH u Atini.

Pismo izvinjenja sa slikom u kojem izjednačavate bakljadu kojom se proslavljao gol na utakmici i parolu kojom se veliča najveći genocid u Evropi nakon drugog svjetskog rata i kojom se vrijeđaju žrtve, vrijeđa jedan narod i čitava jedna nacija, smatramo neprihvatljivim i krajnje bezobraznim! Ovo pismo smatramo još jednom velikom provokacijom i uvredom istog nivoa kao i parola podignuta na tribinama. Neka vam je na čast gospodo.Pokušavate izjednačiti ekstremnu desnicu i nacionaliste sa istinskim navijačima. Đoković: Sramota me srpskog naroda koji vrijeđa Srebrenicu, više OVDJE

Naša bakljada nije vrijeđala nikoga i ona je, htjeli vi to ili ne, dio Ultras navijačkog svijeta.

Ovim pismom se obraćamo i N/FS BiH i svim institucijama koje se bave ovim problemom da najoštrije osude i traže rješenje za ovakve probleme koji se ne dešavaju prvi put. U prošlom kvalifikacionom ciklusu na istom stadionu bili smo svjedoci istih scena i parola. Zahtjevamo da se traže najrigoroznije kazne za počinitelje ovakvih incidenata kao i organizatore sportskih natjecanja. Ovakve ružne scene i izljevi nacionalizma na stadionima se ne smiju događati niti ponavljati.

Mi šutiti nećemo i ne možemo pred ovakvim provokacijama. Reagovaćemo u našem stilu, navijački bez obzira na cijenu i posljedice. Između rezultata i sporta te obraza i ponosa mi ćemo izabrati ovo drugo”, navodi se u saopćenju BH Fanaticosa.

Komentar
loading...