Nakon optužbi za korištenje dopinga, oglasio se naš bokser Adnan Ćatić putem društvenih mreža, a njegovo saopštenje vam prenosimo u cijelosti.

“Uvijek sam bio u formi za svaku borbu ! Vrijeme je da i ja nešto kažem za sve ovo što pokušavaju da mi podvale. 15.04. mi je javljeno da sam pozitivno testiran na jedan steroid. Zašto je trajalo dva mjeseca, a inače traje dvije sedmice, nije mi niko niti htio niti mogao reći.” Poznata težina povrede Miralema Pjanića, više OVDJE

“Nakon što smo uključili advokata provjerio je svu dokementaciju vezanu za probu. Takozvani “Chain of custody form” je dio u kojem bi trebalo da piše šta se desilo sa mojom probom od trenutka kada sam je predao pa dok stigne u laboratoriju. Svu smo dokumentaciju dobili, osim te zadnje stranice na kojoj piše kada je proba stigla u laboratoriju, ko je primio i ko je analizirao.”

“Nakon nekoliko upita taj dio nikad nije bio dostavljen. Osim toga nisam imao pravo da analiziram B probu u drugoj laboratoriji, iako imam pravo na to. Drugi atletičari imaju pravo na to !! Na to pitanje opet niko ništa nije odgovorio. Asosijacija “BDB” nikad nije bila adekvatno upućena u pozitivni rezultat.”

“Iz svih tih razloga Svjestka asosijacija nikada nije izručila kaznu. Slučaj “Felix Sturm” ne postoji ! Ima još mnogo drugih zanimljivih detalja, a ovo bi trebalo biti dosta za sad. Hvala mom timu, mojoj porodici i naravno svim mojim Fanovima”, napisao je na Instagramu naš najbolji borac. EVO ŠTA SU RAZOČARANI NAVIJAČI ROME PORUČILI DŽEKI, više OVDJE

Komentar
loading...