Općina Kakanj je za rekonstrukcije i održavanje gradskih, prigradskih i seoskih ulica i puteva u ovoj godini izdvojila oko 2,2 miliona KM.

Najveći dio sredstava je izdvojen za rekonstrukcije prigradskih i seoskih puteva, ali su urađeni i veliki projekti, jedan na rekonstrukciji saobraćajnice kroz naselje Albanija, čime je riješen dugogodišnji problem neuvjetnih i ispucalih kolovoznih traka.

Drugi projekt je jedna od kapitalnih investicija, asfaltiranje glavne saobraćajnice kroz novu Poduzetničku zonu “Vrtlište”, koja će pomoći bržem razvoju poduzetništva u ovoj lokalnoj zajednici, a u saradnji s Tvornicom cementa Kakanj i Hidrogradnjom realizirana je sanacija industrijske ceste u Malješu.

Veća sredstva su uložena u sanaciju cesta na području naselja Plandišta i rekonstrukciju puta Kondžilo – Dom, gdje je preostalo još asfaltiranje te dionice, zatim za asfaltiranje puta do Popržene Gore, nastavka izgradnje puta za Semetiš.

Nakon realizacije dugotrajnih procedura javnih nabavki u ovoj godini ugovoreni su i budući radovi na sanaciji 15 saobraćajnica ukupne vrijednosti od 438.495 KM.

Radovi će biti realizirani kada to dozvole vremenske prilike, a radi se o nastavaku rekonstrukcije ceste Zgošća – Tršće, nastavku rekonstrukcije Rudarske ulice, sanaciji puta u Haljinićima, jednoj rekonstrukciji gradske saobraćajnice, te ceste od naselja Brus prema Jukama, nastavak sanacije puteva prema Brnjicu, Krševcu, Turalićima, puta za Kubure, i asfaltiranje puteva u Ratnju, Rošćevini, Pavlovićima, puteva Tršće -Makljan i u Gornjem Banjevcu, piše Fokus.

Komentar
loading...