Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine 2. januara naredne godine putuje u Skoplje, gdje će do 7. januara odigrati tri prijateljske utakmice.

Protivnik je domaća selekcija Makedonije (3., 4. i 5. januara), koja se priprema za nastup na Svjetskom prvenstvu Francuskoj. Dva susreta s Makedoncima bit će zatvorenog tipa.

Nakon Makedonije, izabranici selektora Bilala Šumana 7. januara idu za Beograd i tu ih čekaju još dva kontrolna susreta, protiv Saudijske Arabije osmog (18.30 sati) i Bahreina devetog januara (11 sati).

Nakon susreta sa Bahreinom, u popodnevnim satima planiran je povratak avionom iz Beograda i još sedam dana bh. tim će biti na pripremama u staroj bazi – hotelu Hills na Ilidži. NOVI KLUB, NOVA PONUDA ZA BEGOVIĆA, više OVDJE

– Imamo dosta vremena na raspolaganju. Pored treninga i analiza, imat ćemo pet kvalitetnih provjera. Vidjet ćemo i neke nove igrače na djelu, šansu će dobiti i oni koji u minulim utakmicama nisu imali neku minutažu.

Radit ćemo mnogo toga, a sve s ciljem da što bolje i spremnije dočekamo naredne kvalifikacione susrete protiv Finske, u maju iduće godine. Nećemo samo na ovome stati, jer ćemo se još jednom okupiti u aprilu, što će biti generalna priprema za ta dva duela, koja nam mnogo znače – kazao je Bilal Šuman, selektor rukometne reprezentacije BiH.

Pripreme za bh. tim su počele danas, a igrači će imati odmor za Novu godinu i 2. januara je planirano novo okupljanje, kada se autobusom i putuje za Skoplje.

DŽEKO NA ZASLUŽENOM ODMORU U DUBAIJU, više OVDJE

Komentar
loading...