Bh. reprezentativac, Miralem Pjanić (26), neizostavna je tema talijanskih medija, otkako je minulog ljeta dres Rome zamijenio onim njenog ljutog rivala Juventusa.

Premda se u Torinu vrlo dobro snašao, što pokazuje i statistika (šest pogodaka i osam asistencija), Pjanić je često izložen kritikama na račun svoje igre.

Posljednje u nizu stigle su od nekadašnjeg napadača Rome Roberta Pruzza, koji je istakao kako je bio iznenađen Juventusovom odlukom da dovede bh. veznjaka, jer on po njemu nije dovoljno kvalitetan za ovaj klub. AMERIČKI PORTAL OTKRIO KADA ĆE MUSA NA NBA DRAFT I SA KOJE POZICIJE, više OVDJE

“Juventus je uvijek tražio kvalitetne igrače i zbog toga sam bio iznenađen kada su doveli Pjanića. Ne smatram da je on dovoljno kvalitetan za taj klub. Čak mislim da bi dolazak Rincona bio dobar potez, jer on može bolje da se uklopi u tim”, rekao je Pruzzo.

U više navrata ove sezone kritike Pjaniću uputio je Romin bivši as Vincent Candela, a to je uradio i aktuelni trener Rimljana Luciano Spalletti, piše Reprezentacija.

ČAK PET MEČEVA ZMAJEVA U JANUARU, EVO PROTIVNIKA, više OVDJE

Komentar
loading...