Doći do željenog tijela nije lak proces, kao ni njegovo održavanje. Ipak, to ne znači da se morate baviti aktivnošću koja će vam zadavati muke i neugodnosti. Sve se veći broj parova (ali i samaca) prijavljuje na tečajeve klasičnih ili latino plesova. Pa, zašto ne biste spojili ugodno s korisnim i zaplesali?

Ako ste na tečaju salse, vaši plesni pokreti će se poboljšati s vremenom, a ovi će vam savjeti pomoći da izgledate dobro dok ste još u procesu učenja.

Bradu gore

Kada držite bradu prema dolje, činite se samosvjesnim i tužnima. Kada plesači nauče nešto novo ili nemaju povjerenja u ono što rade, podsvjesno spuštaju bradu. Sjetite se držati bradu prema gore što će ostaviti dojam da ste sigurni u sebe i sretni s vašim plesnim pokretima. Brada gore vam omogućuje da pogledate partnera ravno u oči, što će on shvatiti kao znak poštovanja.

Ramena unatrag

Pogrbljena ramena odaju nesigurnost. Salsa je ples u kojem se uključuju ramena i prsa u mnogim pokretima, te su ramena unatrag zadana pozicija iz koje ćete napraviti određeni pokret. Većina dobrih plesača uvijek drži ramena unatrag kako bi uvijek bili spremni na sljedeći pokret za razliku od početnika. Ovaj vam savjet može pomoći prijeći tu granicu, a i dobro držanje se smatra ljepšim.

Držanje ruku

Jedan od najlakših načina da iživcirate partnera jest da se objesite na njega. Kada ste u zatvorenom položaju, trebali biste staviti jednu ruku na partnerova ramena, a drugom biste se trebali dodirivati dlanovima, lagano! Iako trebate djelovati ujedinjeno, držite svoj položaj jer ako se previše oslonite na partnera, mogli biste pasti, a nije ni vašem partneru lako voditi. Držite ruke u lijepoj poziciji i nemojte se oslanjati na partnera.

Savinuta koljena

Čest prigovor početnika je da se osjećaju previše krutim i nepokretnim. Postoji jednostavan trik kojim ćete izgledati fleksibilnije, iako to možda još niste. Jednostavno savijte koljena i nosite niske potpetice. To će potpuno promijeniti način na koji se krećete i omogućit će više prostora za pokrete bedrima i kukovima. Ako vam koljena ostanu ravna, možete izgubiti ravnotežu i biti sporiji. Držanje koljena savinutim vam neće pomoći samo u boljoj izvedbi već ćete izgledati bolje i profesionalnije.

Smijte se!

Ovo nije vještina koja razdvaja plesače različitih razina, ali odvaja plesače različitih stavova. Ako pogrešno napravite pokret ili netko stane na vas ili vas povuče za haljinu, riješite to osmijehom jer vam ostatak plesa može biti neugodan. Pogotovo ako je vaš partner učinio nešto pogrešno i loše se osjeća zbog, nasmijte se kako biste ste ga ohrabrili. Zapamtite, ples je umjetnički izraz tijela, uključujući izraze lica.

Cosmopolitan.hr
Komentar
loading...