Inter je krenuo u završnu ofanzivu na Romelua Lukakua. Direktor Pjero Auzilio je juče otputovao u London gdje će se danas sastati sa čelnicima Manchester Uniteda i izneti im konačnu ponudu za transfer belgijskog napadača.

A prema saznanjima italijanskih medija, ponuda je sljedeće sadržine. Inter će ponuditi 10.000.000 evra za dvogodišnju pozajmicu s obaveznim otkupom ugovora za 60.000.000 evra.

Dakle, ovog ljeta bi Nerazuri platili 10.000.000 evra, sljedećeg 30.000.000, a onog tamo još 30.000.000. Više od toga ne mogu…

Manchester United je na početku istakao cijenu od 85.000.000 evra Belgijanca, ali bilo je jasno da to niko neće platiti jer je Lukakuova vrijednost pala u odnosu na prije dvije godine kada je doveden za pomenutu sumu iz Evertona. Zato je United posljednjih dana počeo da razmišlja o spuštanju cijene na 75.000.000 evra, ali nadajući se da će pare dobiti odmah.

Inter sa druge strane nudi isplatu na rate što Crvenim đavolima nikako ne odgovara. Međutim, u ovom trenutku nema drugog zainteresovanog kupca za Belgijanca.

Otežavajuća okolnost za Inter je što su oni posljednji klub kojima bi United trebalo da pruži popust. Na Old Trafordu se još sećaju Interovog ponašanja u pregovorima za Ivana Perišića i odbijanja da spusti cijenu za evro. Sada bi United mogao slično da se ponaša.

Ali mu ne ide u prilog da tjera inat jer trener Solskjaer baš i ne vidi Lukakua u prvom planu u Unitedu.

Solskjaer vjeruje u Rashworda i nada se dovođenju još jednog napadača. Lukaku to zna i zato je odavno ušao u pregovore sa Interom i dogovorio ugovor vrijedan oko 6.000.000 evra po sezoni neto. To je manje od onog što ima u Manchesteru, ali bi u Interu bio prvi špic i igrao bi za trenera koji ga jako cijeni.

Antonio Konte je i prije dvije godine pokušavao da dovede Lukakua u Chelsea, ali je tadašnji igračev agent Mino Rajola slagao klijenta da ne postoji ponudu sa Stamford Bridgea i usmjerio ga na Old Traford zbog veće provizije za sebe.

Lukaku je kasnije otpustio Rajolu kada je saznao istinu, ali za Chelsea je bilo kasno jer je već potpisao za Crvene đavole. Konte je tada morao da se zadovolji dovođenjen Alvara Morate.

Inter je sada riješio da ispuni želju Konteu i čeka pozitivan odgovor Manchestera, navodi Mozzart Sport.