Naša država, Bosna i Hercegovina, s vremena na vrijeme rađa izuzetno talentovane rukometaše. Neki od njih uspiju stvoriti ime i “probiti” se na rukometnom tržištu, neki unatoč talentu ostanu u sjenci, ali da naša država rađa talentovane momke, definitivno pokazuje i primjer momka koji se rodio 1995. godine u Travniku.

Amar Hrustanović rukometnu karijeru počeo je u Maglaju 2007. godine, u juniorskom timu 1994/95..

“Imali smo odličan rad, izuzetno dobre trenere, a posebno vrijedi istaći Mahmuta Mašu Obralića, od kojeg sam naučio dosta toga što se tiče rukometa. Dvije godine uzastopno osvajali smo državno prvenstvo u kategoriji naše selekcije, a nedugo nakon toga prešao sam u prvim tim (seniorski) Maglaja.”

Naš sagovornik je debitovao za prvi tim 2013. godine, a njegove dobre igre utjecale su na prvi transfer u njegovoj karijeri, kada je prešao u Žepče, kao veliko pojačanje tog kluba za ulazak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Amar je u Žepču ostao dvije godine, a potom, kako kaže, prešao u sarajevsku Bosnu.

Njegova karijera je možda baš u tom periodu dosegla viši nivo, a nakon samo par mjeseci provedenih u tom klubu, prelazi u Njemačku…

amar3

“Nakon nekoliko mjeseci provedenih u Bosni, dobio sam poziv za njemačku ekipu Immenstadt, koji igra u četvrtoj ligi, ali sa velikim ambicijama za ulazak u treću ligu. Ponudu sam prihvatio i doselio se u Njemačku. Stigao sam ove godine, prije otprilike četiri mjeseca i prezadovoljan sam uslovima.” – kaže za naš portal Hrustanović, koji igra na poziciji desnog krila.

Amar se odlično snalazi u novoj ekipi, a trener momčadi je prezadovoljan njegovim radom, trudom i zalaganjem.

“Sezona nam počinje za 20 dana, imamo intenzivne pripreme pred sezonu. Moj prosjek je osam pogodaka po utakmici, pa je trener izuzetno zadovoljan mojim radom i zalaganjem na terenu.”, dodaje Amar.

Obzirom na veliki uspon mladog bh. rukometaša, nadamo se da će biti prilike i za poziv našeg rukometnog saveza i nadamo se da će Amar jednog dana obući dres reprezentacije Bosne i Hercegovine.

“San mi je da zaigram za seniorski nacionalni tim i nadam se da ću vremenom dokazati da moj kvalitet ne smije proći nezapaženo.” – završava razgovor Amar Hrustanović.

SOP.BA (Razgovarao: Edin Ridžal)

Komentar
loading...