Real Madrid će već narednog ljeta moći dovoditi nove igrače, a to skidanje embarga Kraljevi namjeravaju izgleda proslaviti senzacionalnom ponudom za Lionela Messija.

To na prvu izgleda nemogućom misijom, ali da li je zaista? Sam Cristiano Ronaldo nedavno je izjavio da bi osvojio više Zlatnih lopti da je igrao uz Argentinca.

Graham Hunter, engleski novinar i ekspert za španski fudbal, ovakav Realov potez smatra i više nego izglednim i vrlo skorim.

“Bez obzira hoće li Florentino Perez uspjeti, ili će biti odbijen s podsmijehom, Realov predsjednik nema druge opcije nego napraviti zadnji pokušaj mamljenja Messija preko granice.” Da li je moguće? Jeste li vidjeli šta rade Amelu Tuki?! Više OVDJE.

Naime, u Madridu računaju na to da je u pregovorima između Messija i Barce oko novog ugovora došlo do zastoja jer argentinski čarobnjak traži platu koju ni Katalonci mu ne mogu dati, dok iz prikrajka vreba superbogati Manchester City s ponudom od astronomskih 500 hiljada funti sedmično.

Također, ne smijemo zaboraviti ni Kineze koji su u velikom zamahu i već su najavili da će krenuti po Messija.

Ipak, uprkos tvrdnji da će uskoro stići ponuda iz Madrida, Hunter je uvjeren da Messi “neće izdati klub kojem sve duguje i otići u Real, nego će potpisati novi četverogodišnji ugovor s Barcom i onda se za kraj karijere vratiti u Newells Old Boys.”

Također, engleski novinar ističe da bi pravi šok bio ako se u nekoliko sljedećih mjeseci ne ispostavi da je Realov predsjednik Florentino Perez po posljednji put ne pokuša dovesti genijalca s ‘Nou Campa’, piše Sport.ba. CHAPECOENSE DOVEO I PRVA POJAČANJA, više OVDJE.

Komentar
loading...