Divna vijest obradovala je bh. javnost nedavno, kada je holandski klub Groningen objavio da je novopečeni bh. reprezentativac Samir Memišević njihov novi igrač.

Memišević je karijeru kalio po Srbiji i Bosni i Hercegovini, igrao za Teleoptik Zemun, Bezaniju, Slobodu, Živinice.. a onda bljesnuo u dresu Radnika iz Bijeljine.

Sa tom je ekipom uspio stići i do trofeja Kupa Bosne i Hercegovine, a onda je uslijedio i poziv Mehmeda Baždarevića i debitantski nastup protiv Španije, kada je zamijenio Ognjena Vranješa. A potom i sjajan transfer u holandski Groningen.

Kontaktirali smo našeg novog reprezentativca, te ga najprije upitali kako se osjećao kada je debitovao za Bosnu i Hercegovinu protiv Španije.

“Pa svakako da je lijepo nositi dres nacionalnog tima, mislim da je to želja svakog fudbalera, tako i moja. San mi se ispunio, ali želim da postanem standardan u reprezentaciju. Ipak, još sam relativno mlad tako da, vidjet ćemo šta će se dešavati”, rekao je Memišević na početku našeg razgovora.

Potom smo ga upitali da li je očekivao ovakav odziv interesovanja nakon jako dobre sezone u Radniku…

“Bilo je dosta ponuda i svega, dosta priča, ali na ovoj se najviše radilo, na prelasku u Groningen, tako da sam zadovoljan klubom. Prilagodba je svaka teška, ali polako idem korak po korak. Teško jeste, moje je u budućnosti da se dokažem u Groningenu,”, ističe Memišević, te dodaje:

memisevicgron

“Lijepo je počelo, moram još mnogo da radim, da se dokazujem i da se nadam najboljem, a to je odlazak u još veći klub.”

SOP.BA (Razgovarao: Edin Ridžal)

Komentar
loading...