Rukometna reprezentacija BiH vratila se jučer iz Španije,nakon što smo poraženi u Valladolidu rezultatom 30:21, od domaće selekcije u okviru prvog kola kvalifikacija za odlazak na EP 2018. godine u Hrvatskoj.

Selektor Bilal Šuman nakon povratka iz Španije rekao je da je i pored poraza zadovoljan velikim brojem stvari, ali i da postoje stvari u igri u kojima nije zadovoljan.

‘Mogu reći da je bilo mnogo segmenta sa kojim sam veoma zadovoljan, a naravno bilo je i ovih segmenata na kojim baš mnogo moramo da radimo. Imali smo priliku da u toku putovanja pogledamo taj meč sa Španijom i moram reći da smo prvih 20 minuta dobro odigrali. Moram i pohvaliti odbranu, koja je u prvom dijelu djelovala odlično i tim segmentom sam najzadovoljniji. Napad je zakazao i i jasno je da je u tom segmentu najbitnije da radimo najvise. Ustvari, napad će i biti jedan glavnih fokusa narednih dana’, kazao je Šuman.

Naredni protivnik Zmajevima je Austrija, koja je iznenađujuće poražena od Finske na domaćem terenu (27:31).

‘I ja sam stvarno bio iznenađen porazom Austrije, ali to me ne zanima. Zanima me šta ćemo mi uraditi i taj meč za nas nije ključni, nego više od toga. Želimo pobijediti i sa ta dva boda prekrižili smo Austriju od odlaska na Euro. Igramo u Skenderiji, pred svojim navijačima, momci su, nadam se, svjesni novonastalom situacijom nakon pobjede Finske. Ukoliko slavimo protiv Austrije, stavit ćemo je u treći plan’, završio je bh. Šuman.

Utakmica BiH – Austrija igra se u nedjelju u 20 sati.

Komentar
loading...