Mnogo u međusobnom zbližavanju znači i posmatranje usana partnera, odnosno partnerice. Ukoliko je pogled netremice usmjeren na usne osobe s kojom se razgovara, podsvjesno se želi reći da se javila želja za poljupcem. Ukoliko pri takvom gledanju jezik počne češće oblizivati suhe usne, to je znak pozivanja na direktnu akciju, koja vodi u intimu! Ukoliko se jezik tokom razgovora češće svojim vrhom nepomično pojavljuje na poluotvorenim usnama, eto nepobitnog poziva na ljubav.

No, ne govore mnogo samo pokreti, već i nagib tela. Što je neko nekome bliži i postoji podsvjesna želja za još većim zbližavanjem, to je tijelo tijelu gornjim delom bliže. Kad bi se linije tako nagnutih tijela produžile, brzo bi se sastale negdje nad glavama. Što je ugao nagiba tijela međusobno manji i oštriji, to je želja za intimom veća. Poslije takvih približavanja kosinom tijela, obično slijedi i međusobno približavanje tijela, sve do sjedenja jedno uz drugo, a onda je svima već sve jasno, zar ne?

Pošto su oči, poslije riječi, najizrazitija mogućnost međusobnog komuniciranja, gledajući šta i kako gleda onaj s kojim ste se upoznali, saznaćete i šta on ili ona tog trenutka misli o vama. Na primjer, ukoliko muškarac malo prelazi pogledom po grudima žene sa kojom razgovara, šalje signal sviđanja i želje. Ukoliko je mjeri pogledom, pokazuje grubu želju za seksom. Ukoliko joj gleda koljena, jasno daje na znanje da bi vidio i ono što se krije u njihovom sastavu!

Ukoliko žena posmatra muškarca u prsa, ona daje na znanje da ne želi nikakvo zbližavanje. Ukoliko mu posmatra cipele, noge i trbuh, pokazuje da je zainteresovana, ali ne baš previše. A ukoliko mu posmatra ruke, pokazuje želju da želi zagrljaj.

Zapravo, svaki nesvjesni pokret tijelom  ili dijelom tijela odmah pokazuje osjećaj tog trenutka. U želji za intimom, bližim upoznavanjem ili čak samim seksualnim činom, muškarac će, razgovarajući sa poželjnom ženom, i nehotice utišati svoj glas do šapata. Što je glas tiši, njegovo je uzbuđenje veće! To isto vrijedi i za žene.

Nepobitan znak želje za intimnim upoznavanjem tuđeg tijela je i spuštanje svog dlana na neki dio sagovornikovog tijela. To podjednako vrijedi i za muškarce i za žene. Što je takvo dodirivanje bliže sagovornikovom polnom organu, to je želja veća i jača. Postavljanje dlana na butinu, bilo muškarca ili žene, direktan je poziv u krevet!

Mnogo govori i držanje partnera ili partnerke tokom plesa. Što je ruka, koja je obujmila drugo tijelo postavljena niže prema zadnjici, to je želja za intimom veća. To podjednako vrijedi za oba pola.

 

Komentar
loading...