Legendarni Francuz Claude Makelele je postao novi trener u ekipi Swanseaja. Velški klub u Premier ligi proživljava najteže trenutke otkako su ušli u najjači rang fudbala u Engleskoj i, uz ekipu Hull Cityja, su najveći “favorit” za relegaciju u Championship.

Američki vlasnici su ponovo promijenili trenera, a Boba Bradleya je zamijenio Paul Clement koji je na tu poziciju došao iz Bayern Munchena gdje je obavljao funkciju pomoćnog trenera.

Na zvaničnoj stranici Swanseaja danas je objavljeno da će Clementu prvi pomoćnik biti legendarni francuski fudbaler Claude Makelele koji je tokom svoje karijere ostavio dubok trag u Premier ligi.Makelele se od aktivnog fudbala oprostio 2011. godine u PSG-u, a onda je bio pomoćni trener u tom klubu.

Jedan period svoje karijere proveo je na klupi Bastije, a sada će biti vrlo važan faktor u nastojanjima Swanseaja da ostane u Premier ligi i napravi pravo malo čudo s obzirom na činjenicu da su najvažniji fudbaleri napustili Liberty stadion tokom ljeta, piše Sport Centar.

Komentar
loading...