Dugo iščekivana borba između trenutnog šampiona u teškoj kategoriji K1, Rica Verhoevena i legendarnog marokanskog borca Badr Harija, završila je večeras na pomalo razočaravajući način.

Naime, u drugoj rundi u jednom klinču došlo je do povrede desne ruke Badr Harija. Najvjerovatnije se radi od dislokaciji lakta, zbog čega je Marokanac ranije morao napustiti borbu.

U prvoj rundi smo vidjeli mnogo agresivnijeg Badr Harija koji je nekoliko puta dobro pogodio Verhoevena i vjerovatno je bio u prednosti u odnosu na prvaka pred početak prve runde. NEĆETE VJEROVATI U KOJU BOJU JE RONALDO OFARBAO KOSU? Opširnije OVDJE

Rico Verhoeven, koji je zadržao titulu, nakon meča je izjavio da mu je izuzetno žao zbog načina na koji je borba završila i da apsolutno želi revanš sa Badr Harijem jer nije zadovoljan što je pobijedio na ovaj način.

Bad Hari je nakon borbe izjavio da je izuzeto razočaran ovakvim krajem dugoočekivanog meča. Hari je pohvalio trenutnog prvaka i naglasio da je u određenim trenucima, kao što je bilo večeras, najbitnije zdravlje.

– Vrijeme je da se ponovo vratimo u teretanu kako bi pobijedio ovog tipa iduće godine – rekao je Marokanac.

Komentar
loading...