A šta bi bilo da jesam…

Ne tražite opravdanja, nema ga. Pomirite se sa činjenicom da niste muško. Sve što ste trebali uraditi jeste prići djevojci i započeti razgovor. Pa i ne mora dalje od toga ni ići, ali bit će vam lakše jer ste prišli. Nešto najgore je ništa ne poduzeti, a djevojka vam se neopisivo sviđa. Trgate se iznutra, razmišljate šta bi bilo da je bilo drugačije, da li bi imali šanse i slično.

Mislite da su djevojke ufurane? Jeste li razmislili da ste vi možda previše stidni, ili nazovimo to kukavičlukom koji ispoljavate neofirno kroz svoje providne reakcije, koje su toliko providne da dotična zapravo zna da vam se sviđa. Te reakcije su ništa drugo, nego, gubljenje vremena. Shvatite da djevojka, iole normalna, neće uraditi prvi korak, pa taman na glavi dubili sa tim providnim reakcijama da vam se sviđa.

Zna i ona to, ali jednostavno čeka da joj priđete, da uradite nešto konkretno, da se oslobodite i da nešto poduzmete kao pravi muškarac. Baš taj muškarac bi joj se svidio, ne ovaj prethodni koji u sebi čuva ono najbolje što bi trebao izgovoriti djevojci.

Ne pišem ovo za noćne izlaske, klubove i provode. Tu svaka pijana ubleha svakom prilazi, djevojke prilaze momcima, momci djevojkama. Čast svakome, ali ciljam na neki malo ozbiljniji i normalniji ambijent i na PRAVE djevojke, koje jesu rijetke, ali jednostavno – vrijede!

Poznato je zbog čega svi izlazimo i provodimo se. Da, upravo je ova riječ “provodimo se” opisala ambijent koji ne možete porediti sa ambijentom u kinu, na stanici, na ulici, u autobusu – bilo gdje, gdje vas može privući kulturna djevojka koja se vraća sa posla, koja ide na posao, na fakultet, predavanja… Jedno je provod, nešto sasvim drugo upoznati djevojku za koju ste ubijeđeni da je među onim rijetkim.

Upravo takvim djevojkama trebate i morate prići, ako osjetite vibru i ako istinski osjećate da vam se sviđa. Vjerujte da vas takve djevojke neće bukvalno “izofirati” pred društvom. I ako ne bude za razgovor, i ako ima momka, kulturno ćete to čuti od nje i idete dalje. Ako ne priđete, trgate se danima i pitate se da li ćete je sresti ponovo.

Zato, nemojte na to gledati kao na nešto teško što morate uraditi. Pokažite da ste muškarac i da vam je stalo. Napravite prvi korak, jer one neće, to je sigurno.

Izvor: SOP.BA/ EDO RIDŽAL

Komentar
loading...