Srbija je osvojila zlato u finalu vaterpolo turnira na Olimpijskim igrama u Parizu pobjedivši Hrvatsku sa rezultatom 13-11 i tako potvrdila svoju dominaciju kao najuspješnija sportska zemlja u regionu.

Danas je održan veliki komšijski derbi između Srbije i Hrvatske, a Srbija je izašla kao pobjednik u finalu vaterpolo turnira. Utakmica je počela u 14 sati, a prijenos su mogli pratiti gledatelji u Bosni i Hercegovini na BHT 1 i Eurosportu. Olimpijske igre će biti zatvorene svečanom ceremonijom večeras u 21 sat.

Ovo zlato u vaterpolu osigurava Srbiji titulu najuspješnije države iz regiona na Olimpijskim igrama u Parizu.

Srbija sada ima tri zlatne medalje – pored zlata u vaterpolu, tu su i Zorana Arunović i Damir Mikec u streljaštvu, te Novak Đoković u tenisu. Uz to, Srbija je osvojila jedno srebro (Aleksandra Perišić u taekwondou) i jednu bronzu (košarkaši).

Hrvatska, koja je do sada imala šest medalja, uključujući dvije zlatne (braća Sinković u veslanju i Barbara Matić u džudou), jedno srebro (Donna Vekić u tenisu) i tri bronze (Lena Stojković u taekwondou, Sandra Elkasević u atletici i Miran Maričić u streljaštvu), sada zaostaje za Srbijom.

Iza Srbije i Hrvatske, jedine zemlje bivše Jugoslavije koje su osvajale medalje na ovim Igrama su Slovenija i Kosovo.