Ljetni prijelazni rok se bliži kraju, a klubovi iz liga Petice imaju rok do petka za zaključivanje poslova.

Rokas Pukštas i dalje je na radaru Parme, ali dogovor s Hajdukom još nije postignut zbog financijskih nesuglasica. Hajduk smatra da je ponuda od pet milijuna eura preniska, dok Parma mora zaključiti svoje transfere do petka u 20:00 sati.

Nema informacija o drugim ponudama za Pukštasa, koji je bio najveća nada Hajduka za značajan financijski dobitak ovog ljeta. Iako pregovori nisu prekinuti, Hajduk će pokušati povisiti cijenu za svog talentiranog veznjaka.

Na početku ljeta procjenjivalo se da bi odšteta mogla iznositi 10 milijuna eura, no sada su ti iznosi podložni promjenama.

Konačna cijena će se znati do petka, a predsjednik kluba, Ivan Bilić, potvrdio je važnost ovog transfera za financijsku stabilnost kluba.

Emir Sahiti je druga značajna transferna opcija za Hajduk, a pregovori s HSV-om traju već tjedan dana. Iako bi Hajduku odgovarala direktna prodaja, cijena od tri milijuna eura čini se previsokom za njemački klub.

Osim toga, Hajduk je dužan platiti 20% od transfera bivšem klubu Sahitija, Rabotničkom, pa stoga traži veću odštetu.

Posudba s obaveznim otkupom čini se realnijom opcijom u ovom trenutku, a Sahiti je vrlo blizu prelasku u HSV. Hajduk će uskoro morati donijeti konačnu odluku o uvjetima transfera.