Fudbaleri banjalučkog Borca večeras su na stadionu u Banjaluci dočekali Ferencvaros u okviru revanš utakmice play-offa za Evropsku ligu.

Prvi susret u Mađarskoj završen je bez pobjednika, obzirom da je Borac pružio sjajan meč. Utakmica je završena 0-0, a i večeras je Borac pokazao da se itekako može nositi sa favorizovanim protivnikom. Nakon penala, Evropsku ligu izborila je ekipa Ferencvarosa.

Ferencvaros je bio veliki favorit prije ovog dvomeča. Večeras je Borac pokazao apsolutni egal i na poluvrijeme se otišlo sa početnih 0-0.

Nastavak je donio dosta napetu utakmicu, Ferencvaros je imao blagu inicijativu, ali je Borac igrao zaista fantastično u defanzivi.

Pristupilo se produžecima, a u prvom produžetku Borac je stigao do prednosti nakon kornera. Komentator Arene Sport bio je u transu, a Banja Luka je počela “gorjeti”. Nakon kornera Hrelje, Grahovac je pogodio mrežu gostujuće ekipe za 1-0.

U drugom produžetku Borac nije izdržao. Ferencvaros je dobio penal nakon velike greške golmana Borca, pa su gosti poravnali na 1-1. Pristupilo se izvođenju penala.

U penal seriji bolji je bio Ferencvaros.