Engleskoj sve veći strah, tačnije na Enfildu kada je u pitanju Jirgen Klop. Podsjetimo on je nakon loše sezone u Dortmundu svojevremeno brzo prelomio iako nije imao nikakav posao na umu u tom trenutku. Naime, te sezone je Klop bio tek sedmi u šampionatu, ispao u drugoj rundi Lige šampiona, a nije uspio da osvoji ni kup, Dortmund je stigao do finala, u Berlinu ih je sa 3:1 tukao Volfsburg.

Klop je tada izjavio da je njegova pozicija neodrživa, iako je imao ugovor i otišao sa “Vestfalena”.

Sada se povlače paralele, naime, Liverpul bi mogao da im lošu sezonu, da eventualno ostane bez trofeja, ali i bez Lige šampiona.

Šta ako se istorija ponovi?

U tom slučaju bi Klop otišao, možda bi odmah prihvatio da zam8jeni Leva nakon ljeta i da postane njemački selektor, ugovor ne znači ništa, Liverpul jednostavno ne može da ga zadrži.

Ništa nije sigurno, ali izvjesno je da će, ako Klop ode klupu preuzeti Stiven Džerard. Klub prati njegov progres, on je prekinuo dominaciju Seltika u Škotskoj, vratiće Rendžersu titulu, pokazao je da je spreman za PL.

No, opasnost su ponude drugih klubova, pa Redsi žele da se obezbijede, da u skladu sa Klopovom situacijom rezervišu kapitena. On bi, bez sumnje bio dočekan kao heroj, ali to je uvijek mač sa dvije oštrice kako igračka legenda može da se snađe bez većeg iskustva. Mada, rad u Škotskoj je preporuka, nije ista situacija kao sa Pirlom recimo u Juventusu koji je bez ikakvog trenerskog iskustva sjeo na klupu prvog tima…