I ako je od Davida Alabe, mnogo je. Naime, Austrijanac koji odlazi iz Minhena će kao slobodan igrač imati pregršt ponuda, ali nije samo u pitanju suma. On je od Bajerna za novi ugovor, poslije decenije u klubu tražio 20 miliona evra, a priča se da slično zahtjeva od Reala i PSG-a.

Njegov agent je Pini El-Zahavi, nema sumnje da će izboksovati najbolje moguće uslove, Real traži zamjenu za Ramosa, PSG želi univerzalca, ali su ostali zapanjeni uslovom Alabe.

On naime traži od novog kluba, da mu bude garantovano, kako tvrdi “Parizijen” da će igrati na sredini terena. Alaba može da bude lijevi bek i štoper, Real bi ga koristio kao defanzivca, no Austrijanac u reprezentaciji igra baš u vezi, a i u Bajernu je u nekim mečevima bio u manevru.

Ali, kako mu obećati takve stvari, i kako se obavezati da većinu utakmica igra u veznom redu ostaje tajna.

Iz Pariza stižu vijesti da Poketino nije puno zainteresovan za Alabu, da u veznom redu želi Đinija Vajnalduma iz Liverpula koji je odličan u presingu i koji će takođe biti slobodan jer nije produžio ugovor sa Liverpulom.

Alaba navodno čeka i Siti, sa Pepom je sarađivao, izvan dometa je ostalih klubova, vidjećemo koliko će biti spreman da spusti cijenu, bez obzira što je slobodan, 20 miliona po godini ne može da dobije nigdje u ovim uslovima.