Fudbalski klub Barcelona planira biti konkurentan za bitku za Haalanda do sljedećeg ljeta, pa će morati pametno sa novcima. Xavi ipak želi remont posljednje linije. Tu na scenu stupa njihov relativno novi sportski direktor, Mateu Alemany Font, koji bi mu mogao ispuniti želju za samo sedam miliona eura?!

Prvi fudbaler koji se dovodi u vezu za katalonskim klubom je Noussair Mazraoui. On uskoro može otići bez oštete, a nakon nedjeljnog gola u derbiju s PSV-om potvrdio je kako će to i učiniti. Njegov agent Mino Raiola već je mjesecima na telefonu s Laportom oko mogućeg dolaska Haalanda, pa je stigao reći nešto i o marokanskom beku, a bit će odlično rješenje za odlazak Roberta i Waguea, na kojima planiraju uzeti koji miliončić eura.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Fabrizio Romano je potvrdio da je šaku ruke Laporti dao i Chelseajev Cesar Azpilicueta po istim uvjetima kao i Mazraoui. Stiže bez oštete kada mu istekne ugovor, odbio je Engleze jer mu nude produženje na samo godinu, jer je stariji od 30. Barca mu je ponudila angažman na čak tri, dvije obavezne i jednu opcionalnu, a u Xavijevoj rotaciji mogao bi pokriti i bekovske pozicije po potrebi.

Dok već pregovaraju sa igračima Chelseaja, Romano prenosi kako su blizu dogovora sa Christensenom, u svakom slučaju bliže ngo Bayern, koji ga također želi.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Odbranu će zaključiti još jedan ajaxovac, uskoro bivši, Nicolas Tagliafico, za kojeg će morati nešto platiti, no ni to nije obavezno, nego samo opcija, prenosi gol.hr.

Ajax navodno želi prodati odmah, ali je Alemany dogovorio posudbu s Marcom Overmarsom do kraja sezone uz opciju otkupa za 7.000.000 eura. Ne zadovolji li do ljeta, prebacit će se na Josea Gayu, koji je također Xavijeva želja.