Prema katalonskom listu Sport, ponos Katalonije ne želi ulaziti u sukob s Atletikom, te su spremni napraviti nevjerovatnu stvar. Antoine Griezmann želi preći u Barcelonu po svaku cijenu. On je već donio tu odluku, a Barcelona će kupiti Francusku zvijezdu plaćajući 100 milijuna eura koliko iznosi otkupna klauzula.

U Atleticu, naravno, nisu zadovoljni; ne zato što Griezmann napušta klub, nego zbog razloga što je ova klauzula mnogo manja od tržišne vrijednosti koju posjeduje ovaj sjajni napadač. Vodstvo kluba je zbog toga bilo neprijateljski nastrojeno prema Barceloni i prema igraču, ali su ipak svjesni da povodom toga ne mogu ništa učiniti.

Barca sa ovim ne čini ništa loše, to treba biti jasno. Pravila su takva, klauzule o otkupu uvijek idu na štetu kluba koji prodaju i Barca ih kosristi baš baš kao i svi drugi klubovi. Ali ih koristi s jednom velikom razlikom. Budući da žele održati prijateljske odnose s klubom, te im se ne žele zamjeriti na bilo koji način, Barcelona je odlučila napraviti nevjerojatnu gestu, prema izvješćima dobro informiranog Sport. Gesta koja pokazuje koliki je klub zapravo Barcelona.

Vjerovali ili ne… kada Barcelona i definitivno na račun Atletica uplati 100 milijuna, tom iznosu će dodati tako imenovani, prijateljski bonus od 15 milijuna eura. Prema Katalonicima, radi se otprilike o jednoj trećini preostale cijene koju bi Griezmann sada dostigao na tržištu. A budući da će taj iznos Atleticu uplatiti potpuno dobrovoljno i bez obveza, smatraju ga prikladnoim prijateljskim poklonom. Nama se također čini prikladnim, a kompletna gesta je u biti fascinantna, štoviše i genijalna.

sop