Rijetko minhenski Bayern ulazi u suludu trku sa visokim transferima, ali to ne znači da ne umije da se “isprsi”. Trenutno rekord drži Lucas Hernandez za kojeg su Nijemci platili Atletico Madridu 80 miliona eura, a može se desiti da obore i taj rekord novom kupovinom.

Španski AS piše o velikom interesovanju Bayerna za Pedrija, koji je danas i zvanično dobio nagradu Golden Boy za najboljeg mladog igrača na svijetu u 2021. godini. Minhenski klub spreman je ne samo preći magičnu cifru od 100 miliona eura kada se radi o obeštećenju, već i ponuditi četiri puta veću platu od aktuelne.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Pedri je u oktobru ove godine produžio ugovor do 2026. godine, nije dobio preveliko povećanje plate. Po prethodnom ugovoru, 18-godišnji španski fudbaler godišnje je zarađivao nešto manje od 1,7 miliona eura.

Treba reći da je Barca iz predostožnosti postavila fiksnu otkupnu klauzulu od milijardu eura kako bi se zaštitila od zainteresovanih klubova kojima ne mogu da pariraju u ovom trenutku kada se radi o platama.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Naravno, nemoguće je očekivati da će Bayern isplatiti klauzulu, ali obeštećenje bi sasvim sigurno iznosilo više od 100 miliona eura, naravno, pitaju se u Barceloni..