Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Skenderiji dočekala selekciju Bugarske u okviru šestog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Nakon dramatične utakmice u Sarajevu, selekcija BiH se uspjela plasirati u narednu fazu. Susret je završen pobjedom Bosne i Hercegovine rezultatom 76-73.

Bh. reprezentacija je bolje otvorila susret, a prvu četvrtinu je uzela u svoju korist sa minimalnih 19-18. Do poluvremena je to dobro izgledalo, a na poluvrijeme su košarkaški Zmajevi otišli sa prednošću od 40-36.

Kobna, treća četvrtina, završena je u korist Bugarske, koja je ovu četvrtinu uzela u svoju korist rezultatom 18-26, pri čemu je stigla do preokreta.

U posljednjoj četvrtini naša reprezentacija uspjela je uz pomoć sjajnih navijača preokrenuti rezultat i na kraju slaviti pobjedu rezultatom 76-73.

Najefikasniji u redovima bh. reprezentacije bio je Halilović sa 16 ubačenih poena, pratili su ga Lazić sa 14, Atić 12, Roberson 11, Musa 13. U redovima Bugarske raspoložen je bio Bost koji je ubacio 24 poena.

Standings provided by SofaScore LiveScore