Aleksandar Vukotić rođen je 22. jula u Kraljevu u Srbiji. Nakon igranja za Slogu iz Kraljeva i Dolinu Padina u augustu 2015. godine stigao je u Krupu na Vrbasu.

Kada je Krupa ušla u Premijer ligu Bosne i Hercegovine bili su nepoznanica za sve ljubitelje fudbala u našoj zemlji. Kako je rasla Krupa rasli su i njeni igrači. Jedan od njih je i Aleksandar Vukotić koji je kao kapiten stigao sa Krupom do finala Kupa BiH prošle sezone, a dvije godine je nalazio svoje mjesto u idealnom timu Premijer lige BiH.

Dobre igre ovog defanzivca nisu prošle nezapaženo, pa je ovoga ljeta otišao u Belgiju, gdje je potpisao ugovor sa članom elitnog fudbalskog ranga ove zemlje Waasland-Beverenom. Tim sa Vrbasa je njegovom prodajom zaradio 350 hiljada eura, a sjajni defanzivac je postao najskuplje pojačanje belgijskogg kluba u historiji.

Iako je nedavno odigrao utakmicu za U23 selekciju Srbije, Vukotić nikada nije krio da želi igrati za Bosnu i Hercegovinu. Odlični stoper danas je dobio sve potrebne papire i postao državljanin Bosne i Hercegovine, saznaju Sportske.ba.

BiH je dobila stopera za budućnost, odličnog igrača i sjajnog čovjeka. Ni sam Vukotić nije krio oduševljenje što je napokon riješio potrebnu papirologiju. Posebno se zahvalio ljudima u Krupi i priznao kako se nada da će dobrim igrama zaslužiti poziv selektora Roberta Prosinečkog.

– Proces oko dobijanja bh. papira trajao je zaista dugo. Zahvaljujući ljudima u Krupi , a najviše sekretaru Siniši Račiću dobio sam državljanstvo Bosne i Hercegovine. Naravno da sam sretan zbog toga, u BiH sam proveo tri prelijepe godine. Nadam se i iskreno bio bih sretan da uskoro zaigram za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Moje je da igram najbolje što mogu, dajem sve od sebe za Beveren, a na selektoru je hoće li me zvati – rekao je za Sportske.ba Aleksandar Vukotić koji je ove sezone u belgijskom prvenstvu odigrao 1260 minuta, odnosno 14 utakmica po 90 minuta, a propustio je samo jednu utakmicu svog kluba. Postigao je i jedan gol.

Izvor: Sportske.ba / Adnan Pločo