Szymon Marciniak, poljski sudac, navodno će biti glavni sudac finalne utakmice Lige prvaka između Manchester Cityja i Intera u subotu.

Ako se to dogodi, postat će tek drugi nogometni sudac u povijesti koji je u istoj sezoni sudio finale Svjetskog prvenstva i finale Lige prvaka.

Prvi takav slučaj bio je Howard Webb. Prema poljskim medijima, Marciniak je dobio ponudu da sudi u prvenstvu Saudijske Arabije i postane dio njihove sudačke organizacije.

Očito je da šeici, nakon dovođenja Cristiana Ronalda, koji tamo zarađuje ogromnu svotu od 200 milijuna eura po sezoni, žele dovesti i druge velike nogometne zvijezde kako bi ojačali svoj nogometni sustav. Također se spominje da su ponude upućene Karimu Benzemi i N'Golu Kanteu, koji bi također mogli zarađivati ogromne svote novca u Saudijskoj Arabiji.

Čak je i Lionel Messi dobio ponudu od preko pola milijarde eura, ali je odlučio odbiti bogatstvo koje je ponuđeno od strane Al Hilala i nastaviti karijeru u MLS-u.

Sada se čini da su šeici proširili svoj interes i prema sudačkoj organizaciji, a prva meta je poljski sudac Marciniak. Međutim, nije potvrđeno je li on prihvatio ponudu.