Šampion Serije A je nadigran u prvom meču osmine finala, Lion je slavio 1:0 zahvaljujući golu Tusara na isteku pola sata. “Stara dama” je svoj prvi šut u okvir gola zabilježila tek u zadnjih deset minuta utakmice.

Atmosfera nije na visokom nivou što su potvrdile i scene prije početka meča kada su Bonući i Matuidi imali bliski kontakt.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

“Nisam opsovao Matuidija, rekao sam da tim uključuje i one igrače koji sjede na klupi te da svako mora biti spreman da doprinese. Odmah od početka sam znao da nešto ne valja sa početnom jedanaestorkom. Moramo riješiti ovo, ovakve stvari znaju da prave razliku”

“Prvo poluvrijeme je bilo dosta loše, uvijek smo kasnili na loptu. U nekim utakmicama platite najmanju grešku. Bili smo previše razvučeni, nedovoljno agresivni i to je problem mentaliteta. Trebali smo ranije da se ‘probudimo'”, izjavio je Bonući za Skaj Sport Italija.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Revanš se igra 17. marta u Torino, Juventus prije toga ima mečeve sa Interom u Seriji A narednog vikenda zatim revaš polufinala kupa sa Milanom. Prije Liona će takođe gostovati Bolonji i dočekati Lecce, vidjećemo u kakvom raspoloženju će dočekati odlične Francuze.

sop