Bosanskohercegovački internacionalac Adis Baggio Hušidić, još uvijek nije dobio poziv u selekciju Bosne i Hercegovine, ni nakon što je naša fudbalska reprezentacija dobila novog selektora, Roberta Prosinečkog.

Da stvar bude još gora i čudnija, dvije prijateljske utakmice Zmajevi igraju upravo u SAD-u, tako gdje je odrastao i igra Adis Baggio Hušidić, bukvalno na njegovom tlu, ali za njega mjesta očigledno nema u našoj reprezentaciji, pa ni za probne utakmice.

Zanimljiv komentar naša redakcija dobila je od novinara bh. porijekla koji radi u Chicagu, a ostat će anoniman.

“Kada u fudbalskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine ne budu lažovi određivali ko će da zaigra za reprezentaciju države, kada to budu stručnjaci radili, tada će i naš Krajišnik Baggio Adis Hušidić iz Velike Kladuše, ispod Kule Hrnjica Halila i Muje, biti pozvan da pomogne državnu reprezentaciju, da dokaže i pokaže kako i zašto igra u američkom klubu LA Galaxy, u gradu sa 13 miliona stanovnika, državi Kaliforniji sa 35 miliona stanovnika. Do tada, igraj Baggio i zabijaj golove legendo naša živa, najbolji fudbaleru svih vremena svoje rodne Kladuše, čuvene inatske Krajine, a ova internet tehnologija omogućava da te milioni gledaju širom cijelog dunjaluka, da se dive tvojim majstorijama i golovima po američkim stadionima.”