Čak petorica Vatrenih iz prve postave na Svjetskom prvenstvu jučer su propustila prvi trening uoči velikog finala s Francuskom. Svaki iz svog razloga van pogona bili su Perišić, Strinić, Lovren, Subašić i Vrsaljko. Ipak, radosne vijesti za selektora Zlatka Dalića – svi će biti spremni za historijsko finale!

Hrvatska sutra igra protiv Francuske finale Mundijala, te je svaki igrač od izuzetne važnosti Vatrenima. Dalić sigurno neće praviti nikakve promjene u sastavu za finale jer momčad koja pobjeđuje se ne mijenja. I što bi?!

Već vjerovatno i djeca u vrtiću znaju sastav napamet, a ovaj put nema dvojbi, igrat će ista momčad u istoj formaciji kao protiv Argentine i Engleske. Strinić je tražio zamjenu protiv Engleske, no neće biti problema, Subašić može odraditi bez obzira na zadnju ložu, Lovren je samo pošteđen, dok je Vrsaljkovo koljeno na ‘rezervi’, no opet će vjerovatno pod blokadom odraditi finale bez vidljivih problema. Sada dolazimo do najveće nepoznanice ili barem kreirane nepoznanice.

Sportske novosti” jutros pišu kako Ivan Perišić uopće nije ozlijeđen kako se pisalo iz raznih izvora, nema govora o ozljedi bedra, a razlog što je hladio nogu ledom nakon polufinala je to što je kod slavlje Mandžukićevog gola udaren u koljeno, no to je samo bezopasan udarac. On jučer nije trenirao na travnjaku, ali je odradio posao u teretani.

Dakle, nepoznanica nema, sastav je poznat i takav najbolje odgovara za igru francuske reprezentacije koja je prošla uz finale nakon teške utakmice s Belgijom u kojoj mnogi smatraju da nisu bili bolji protivnik. Ovakav sastav je najpošteniji, ali i najjači hrvatski za ovo prvenstvu. Iako svi već znate sastav, ovako će hrvatska početi sutra protiv Francuza:

Hoće li ovaj sastav moći do zlata saznat ćemo sutra, najkasnije oko 20 sati. Sigurno je jedno – šta god da naprave ovo je historijski uspjeh. Mnogi smatraju da ni zlato nije daleko, jer Francuzi nisu baš nepobjedivi…