Dosadašnji fudbaler Ajaksa Rajan Gravenberh i zvanično je predstavljen kao drugo pojačanje Bajerna ove sezone pošto je ovog popodneva u Minhenu prošao ljekarske pregleda i potpisao petogodišnji ugovor.

Kao što se i očekivalo, talenovani holandski vezista je bez poteškoća obavio sve formalnosti oko prelaska u Bajern gdje će na godišnjem nivou imati bruto zaradu od 9,2 miliona evra, kako saznaje Bild.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Ajaks je ostao bez bitnog igrača u ekipi koja je ove godine odbranila titulu, ali je zato u Amsterdam stiglo obeštećenje od 19 miliona evra, a dogovoreni su i bonusi u iznosu od 5,5 i što je još važnije 7,5% procenata od naredne prodaje.

I dok je događaj dana svakako Gravenberhov prelazak i promocija u Bajernu, gde će igrati i sa dosadašnjim saigračem iz Ajaksa Nusairom Mazrauijem, sve češće kruže glasine o dolasku Sadija Manea iz Liverpula.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Senegalac privodi kraju pripreme za finale Lige šampiona u subotu protiv Real Madrida, svoje treće u karijeri, a drugo protiv kraljevskog kluba.

Ugovor mu, kao i Mohamedu Salahu, ističe na leto 2023. godine, ali za razliku od Egipćanina, on nije siguran da li ostaje na “Enfildu” i naredne, već će odluku saopštiti poslije subote.

“Odgovoriću na ovo pitanje po završetku finala Lige šampiona”, poručio je Mane okupljenim novinarima u trening centru Liverpula.