Trener svih trenera smatra da se treba nadati plasmanu na SP sve dok postoje teoretske šanse.

“Bio sam veliki optimist kada je u pitanju ta utakmica. Sada se situacija dobro zakomplikovala. Teoretske šanse i dalje posjedujemo, a dok god ih imamo treba se nadati i pokušati ih iskoristiti. Ne znam da li sam ja u nekim iluzijama, ali ako nismo pobijedili Grke kod kuće, što je bilo presudno, onda tu nešto ne štima. Žao mi je da smo sada u neprilici, jer je bilo sve otvoreno. Trebalo je samo da pobijedimo Grke, sve bi nam tada išlo u prilog. Nije normalno da jedna tako talentovana ekipa ne bude na Mundijalu. Ne treba totalno gubiti nadu, ima još utakmica, možda nam se malo i posreći. Nije još isključeno da bi mogli stići ove Grke, je** im ja mater”, rekao je Blažević za Source.ba.

Dao je svoje mišljenje i o tome treba li ukazati povjerenje selektoru Baždareviću. CIES OTKRIO – Messi i Ronaldo ni blizu vrha, saznajte na kojem mjestu su Džeko i Pjanić klikom

OVDJE. “Ako počnemo sumnjati u Mešu, onda ga treba smijeniti, ali ne znam koliko je to opravdano. On je jedan mlad selektor, ali ako ne zna – ne zna. Imaš ga ili ga nemaš. Kod selektora se uvijek gleda je li povukao pravi potez, da li je napravio adekvatnu izmjenu, da li je napravio pobjednički ambijent. Ali, ja nikada ne mogu oprostiti Elvedinu Begiću što nije imao refleks da zovne mene kao savjetnika. Vjeruj mi da ništa od ovoga ne bi bilo, mi bi i dalje razveseljavali ovaj narod. Begić je mislio da mu je funkcija dala pamet. Fudbal je kao atomska bomba, ako ga ne znaš, nemoj ga dirati jer će onda sve otići u pi*** materinu. Trebao se okružiti sa ljudima koji imaju ljubav za naciju i koji znaju fudbal. Nema boljih i sposobnijih ljudi od Bosanaca. Nikad u životu nisam bio bolji selektor nego onda kada je Begić postao predsjednik N/FS BiH”, istakao je popularni Ćiro, prenosi Reprezentacija.ba.