Crvena zvezda je izdala saopćenje povodom sramotnog vrijeđanja Zlatana Ibrahimovića na nacionalnoj osnovi iz lože stadiona “Rajko Mitić” tokom sinoćnjeg duela protiv Milana, prenosi Klix.

Sinoć je cijeli region zgrozio neodgovorni pojedinac koji je iz lože stadiona vrijeđao Ibrahimovića koji je sjedio na tribinama.
Uz mnoštvo psovki Ibrahimoviću je još uvijek neidentifikovani pojedinac poručio i da je “smrdljivi balija”.

“Crvena zvezda najoštrije osuđuje uvredljive povike Zlatanu Ibrahimoviću tokom sinoćnjeg meča s Milanom. Кao klub smo učinili sve da organizacija meča bude na nivou dva velika kluba i nećemo dozvoliti da jedan primitivni pojedinac baci mrlju na tradicionalno poznato gostoprimstvo naše zemlje i našeg naroda. Crvena zvezda će u saradnji s nadležnim organima pronaći pomenutog pojedinca i insistirati da snosi sve posljedice takvog ponašanja.

Crvena zvezda se najiskrenije izvinjava Zlatanu Ibrahimoviću zbog neprijatnosti koju je doživio u našoj kući. Naš klub je po starim srpskim običajima oduvijek bio dobar domaćin i to je poznato u cijeloj Evropi i tako će ostati i ubuduć, jer ovakve ispade nikada nećemo tolerisati”, stoji u saopćenju Crvene zvezde.

Sop