Cristiano Ronaldo ima ogroman uticaj na svlačionicu Manchester Uniteda.

Osim što svojim stavom i odnosom prema momčadi tjera sve suigrače da više rade na treninzima, Portugalac je promijenio i životne navike ostalima u klubu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Rezervni golman Lee Grant opisao je kako više niko od igrača ne jede slatko nakon večere nakon što su vidjeli što jede Ronaldo.

“Bili smo svi na večeri u petak navečer, kad malo možeš varati kad je hrana u pitanju. Nakon glavnog jela obično pojedemo pitu od jabuke, neki brownie ili nekakvu kremu. Jedan saigrač se nagnuo prema meni i pitao me što Ronaldo ima na tanjuru. Svi smo šaputali i preko ramena jedan drugome gledali što on jede. Vjerujte mi, nakon toga više niko nije taknuo pitu od jabuke ili kolače”, rekao je Grant i nastavio:

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

“On nema jedan, nego nekoliko tanjura. Na onome za desert bili su avokado, kvinoja i još neke jako zdrave stvari. Nevjerovatno je kako je zbog jednog čovjeka iz kluba nestao sav ‘junk food’. Taj čovjek je u nevjerovatnoj formi. Ja sam u najboljoj, a on je odmah iza mene i to je zaista uspjeh”, našalio se Grant.

Njegove izjave čuo je Troy Deeney, legendarni napadač Watforda i jedna od zvijezda Premiershipa iz sredine devedesetih godina, poznat najviše zbog osebujnog načina života.

“Vjerujem da su saigrači tako postupili jer se dive njegovoj karijeri i onome što on predstavlja u nogometu. Iskreno, da sam ja u klubu i vidim ga da prije utakmice jede govna, ja bih ih također jeo”, rekao je Deeney i dodao:

“Da je Ronaldo moj saigrač, ja ne bih mislio da mogu biti dobar kao on. No, iz prve ruke bi vidio njegov nivo profesionalizma i želio bih raditi sve isto kao i on da budem najbolji što mogu biti. Da on dolazi na trening u 8 ujutro i ode u 7 navečer, ja bih došao u 8 ujutro i otišao u sedam navečer. Za mene je on najbolji nogometaš svih vremena, bolji i od Messija. Najviše zbog načina na koji je napredovao u karijeri i što se transformirao u klasičnog napadača i sve to je činio u različitim ligama