Takmičenje studenata u marketing planiranju na Ekonomskom fakultetu Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru o kojem smo već u prethodnom periodu pisali, danas je i zvanično počelo.

Grupa studenata Ekonomskog fakulteta koja je radila marketing projekat za mostarski radio – “Radio Gradska Mreža” se istakla zbog velike podrške mostarskih sportista, a podržali su ih Damir Beljo, Emil Markić i Amina Kajtaz.

Odlučili smo ih kontaktirati i saznati zašto su im upravo ovako velika imena pružila podršku:

“Naime, nama je kao glavni problem bila prosječna slušanost mostarskog radija, te smo odlučili da bi najbolji način za povećanje slušanosti bio uvođenje jedne nove emisije koju smo predstavili prisutnima na današnjoj manifestaciji.

Posebnu dimenziju ovoj emisiji daje humanost, otvorenost prema ljudima, njihovim problemima i svakodnevnici u kojoj živimo. Emisija ima za cilj spašavanje urgentnih slučajeva, bolesnih građana , a također i pružanje podrške perspektivnim mladim ljudima i sportistima, koji se zbog nedostatka novčanih sredstava suočavaju sa mnogim preprekama u svom radu.

Koncept emisije je zamišljen na način da će biti otvoren humanitarni kontakt telefon, a sav novac ide u  fond za one kojima je to potrebno. Gosti emisije bi bili obični ljudi među kojima se kriju perspektivni, inovativni ljudi, kojima je naša i vaša pomoć prijeko potrebna i koji ne posustaju pred bilo kakvim životnim preprekama.

Mislimo da je ovo dobar način da se poveća slušanost RGM-a, a svakako i da se pomogne našim bolesnim građanima te pruži podrška mladim ljudima, sportistima koji su u našoj državi prepušteni sami sebi. Mi smo svoj dio posla obavili, a na kolektivu RGM-a je da odluče da li će prihvatiti našu ideju ili ne” – poručili su članovi ovog tima.

Damir Beljo je trebao biti sa njima na manifestaciji zajedno sa Emilom Markićem, ali zbog pomjeranja termina takmičenja on nije bio u mogućnosti prisustvovati jer se nalazi u Zagrebu na operaciji, ali je po dolasku u Zagreb snimio video kao podršku ovim studentima, baš kao i Amina Kajtaz koja se nalazi na pripremama.

Video koji je Beljo poslao ovim mladim studentima, od kojeg svakako mogu mnogo toga naučiti možete pogledati OVDJE.