Fudbalski klub Čelsi bi mogao da obilježi finiš prelaznog roka.

Čelsi je juče objavio transfer Marka Kukurelje, koji je postao najplaćeniji bek u historiji, preskočivši Sitijevo obeštećenje za Kansela. Kukurelja je stigao za 65 miliona evra fiksno i dodatnih osam kroz bonuse, a samo dan poslije njegove promocije, Čelsi je spreman da obori još jedan rekord i dovede najplaćenijeg defanzivca u istoriji!

Navodno, Čelsi je povisio ponudu za Veslija Fofanu iz Lestera na astronomskih 100 miliona evra, odnosno 85 miliona funti! Time bi Čelsi oborio rekord Mančester Junajteda koji je prije tri godine stigao takođe iz Lestera za 80 miliona funti, odnosno tada 87 miliona evra.

Fofana takođe želi da ode, ali Brendan Rodžers uporno odbija da se odrekne svog defanzivca. Fofana bi bio idealna zamjena za Andreasa Kristensena, koji je otišao u Barsu, dok je Ridigera zamijenio Kalidu Kulibali.

Čelsi je prethodno, osim Kukurelje i Kulibalija, doveo i Rahima Sterlinga, a spekuliše se da uz Fofanu, Tomas Tuhel želi i Frenkija de Jonga iz Barse, sa kojom priprema i trampu ljeta.