Cristiano Ronaldo važi za jednog od najboljih nogometaša u povijesti i jednu od najpoznatijih ličnosti na svijetu i o njemu se zna gotovo sve.

Ipak, postoje neke stvari za koje možda niste znali, a koje ćemo nabrojati u ovom tekstu.

Ronaldo je 2003. godine bio blizu prelaska u Birmingham.

“Prije nego što je prešao u Manchester United, bio je ponuđen nama za šest miliona funti, ali na kraju je izabrao United”, rekao je nekadašnji vlasnig Birminghama David Sullivan.

Ronaldovo prvo dijete rođeno je od strane surogat majke. Portugalac nikada nije otkrio njen identitet, a djetetu je dao ime po sebi.

Cristianu Ronaldu je ime dao otac i to po bivšem predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država Ronaldu Reaganu.

Dobro je poznato da je Ronaldo kao mali imao nadimak plačljivko. Dobio ga je zato što se znao rasplakati kada promaši priliku.

Ronaldo je kao mali imao operaciju srca koja ga je mogla zauvijek udaljiti od bavljenja fudbalom. Ipak, sve se dobro završilo.

Mnogi ne znaju da je jednu večer svoje karijere Cristiano Ronaldo proveo i u Beogradu. Bilo jer to davne 2002. godine kada je sa Sportingom gostovao Partizanu. Utakmica se igrala u okviru tadašnjeg Kupa UEFA, a Partizan je u dvomeču izbacio portugalski tim.

Ronaldo je jedan od najvećih svjetskih humanitaraca. Do sada je donirao milione eura u humanitarne svrhe.

Cristiano Ronaldo nikada ne pije alkohol. Inače, njegov otac je bio veliki alkoholičar, a upravo zbog toga je preminuo 2005. godine.

Ronaldo nema nijednu tetovažu na tijelu jer svaka tri mjeseca donira krv.

Ronaldo je izbačen iz škole kada je imao samo 14 godina jer je gađao nastavnicu stolicom.