Daragh Curley iz County Donegala imao je zadatak u školi da napiše pismo, a odlučio je pisati Nijemcu koji pomjera granice kao trener Redsa.

“Liverpool pobjeđuje u previše utakmica. Ako pobijedite u još devet utakmica, onda ćete oboriti rekord u engleskom nogometu. To je za mene kao navijača Uniteda tužno. Molim vas da Liverpool izgubi u narednoj utakmici koju bude igrao. Samo pustite protivničku ekipu da postigne pogodak. Nadam se da sam vas uvjerio da ne osvojite ligu i da ne pobijedite više ni u jednoj utakmici”, napisao je Daragh.

Dječakov otac bio je iznenađen kada je stigao odgovor od Kloppa.

“Moja supruga Tricia bila je u lokalnoj pošti i rekli su joj da je došlo pismo za Daragha Curleya. Pitala se ko bi mogao poslati pismo Daraghu, a kada ga je pitala ko bi mogao biti, on je rekao: ‘Oh, pa to je Jurgen Klopp’. I zaista je bio Jurgen Klopp”, rekao je dječakov otac.

A Klopp je poslao pismo koje je oduševilo sve ljubitelje nogometa.

“Prije svega želim da ti se zahvalim što si mi pisao. Znam da mi nisi poželio sreću, ili nešto slično, ali uvijek je lijepo čuti mladog zaljubljenika u nogomet i zahvalan sam što si mi se javio. Nažalost, ovom prilikom ne mogu ispuniti tvoju želju. Koliko god ti želio da Liverpool izgubi, moj posao je da uradim sve kako bi Liverpoool pobijedio, jer postoji toliko miliona ljudi širom svijeta koji to žele i zaista ih ne želim iznevjeriti.

Srećom po tebe, u prošlosti smo izgubili mnogo utakmica i izgubit ćemo ih i u budućnosti, jer to je nogomet. Problem kada imate deset godina je taj što mislite da će stvari uvijek ostati iste kao sada, ali ja sa svoje 52 godine ti mogu reći da to definitivno nije tako. Nakon što sam pročitao tvoje pismo mogu sa sigurnošću reći da se jedna stvar ipak neće promijeniti, a to je tvoja ljubav prema nogometu i klubu. Manchester United je sretan što te ima.

Nadam se da, ako mi budemo imali dovoljno sreće, pobijedimo još utakmica i osvojimo neke trofeje, ti nećeš biti toliko tužan. Jer, iako su naši klubovi veliki rivali, dijelimo veliko poštovanje jedni prema drugima. Za mene, to je poenta nogometa”, napisao je Klopp.

Dječakov otac bio je oduševljen odgovorom koji je poslao Klopp. Istaknuo je kako je izuzetno važno za mladog dječaka što je pismo napisano u sportskom duhu i duhu fair-playa. Ipak, Kloppov odgovor neće promijeniti navijačku orijentaciju u kući Curleya.

Loading..