SRPSKI teniser Novak Đoković organizirao je Facebook live sa svojim prijateljima Jankom Tipsarevićem, Nenadom Zimonjićem, Dušanom Lajovićem, Filipom Krajinovićem, Viktorom Troickim, Markom Pantelićem, Aleksandrom Atanasijevićem i Dušanom Borkovićem, a tema je bila koronavirus.

“Postoji razlika, mi smo zatvoreni, a kod ranijih zaraza ljudi nisu bili u karanteni kao mi sada. Nismo imali pandemiju i tu strogu karantenu. Stvari definitivno neće biti iste i pitanje je kada će se vratiti u normalu. Ovo traje i trajat će možda još ovoliko, a možda i duže. Period koji ćemo svi iskoristiti da dobro promislimo kako da pristupamo svojoj karijeri, profesionalnom životu… Za nas tenisere iziskuje puno putovanja. Po meni će to biti izazov broj 1, apsolutno,” rekao je Đoković i nastavio:

“Zbog tolike panike koja se širi ovih mjeseci da se nikako ne približavamo ljudima… Bit će duboko utisnuto u podsvijest čovjeka kada počnu putovati i kada se neko zakašlje na aerodromu odmah će proći misao jesam li zaražen, je li taj neko zaražen. Sport definitivno neće biti isti, stvari će se promijeniti, na koji način još ne znam. Glavna prepreka za čovjeka će biti putovanje.”

“Lično nisam za vakcinu i ne bih volio da me neko tjera da dobijem vakcinu da mogu putovati. Ako to bude pravilo i zakon, što će onda biti? Imam svoje razmišljanje, a hoće li se promijeniti u nekom trenutku ne znam, ali direktno utječe na moj posao”, izjavio je Đoković.